Su Filtrasiya və Təzyiqə Nəzarət Sistemləri
Mexaniki filtrlər: Anbara daxil olan suyun filtrdən keçməsi kiçik hissəciklərin və lilin toplanmasının qarşısını alır.
Aktiv karbon filtrləri: Xlor və digər kimyəvi maddələrin miqdarını azaltmağa kömək edir.
UV və ya ozon filtrləri: Mikroorqanizmlərin çoxalmasının qarşısını almaq üçün əlavə dezinfeksiya üsullarıdır.
Təzyiq sabitləşdiricilər: Su anbarına gələn suyun təzyiqi yüksək olarsa, boruların və filtr sisteminin zədələnməsinin qarşısını almaq üçün təzyiq tənzimləyicilərindən istifadə olunmalıdır.
Mütəmadi Təmizlik və Dezinfeksiya
Planlı təmizlik cədvəli tərtib etmək: Kiçik anbarlar üçün 3-6 ayda bir dəfə, böyük anbarlar üçün ildə 1-2 dəfə təmizlik aparılmalıdır.
Anbarın daxili səthlərinin təmizlənməsi: Bakteriya və yosunların yaranmasının qarşısını almaq üçün anbarın divarları mütəmadi olaraq yuyulmalıdır.
Kimyəvi dezinfeksiya: natriumhipoxlorid və ya kalsiumhipoxlorid kimi dezinfeksiyaedici məhlullar istifadə edilə bilər.
Çöküntülərin təmizlənməsi: Su anbarının dibində yığılan lil və çöküntülər zamanla boruları tıxaya bilər, buna görə hər təmizlik zamanı bunlar tamamilə çıxarılmalıdır.
Su Keyfiyyətinin Mütəmadi Yoxlanması
Bakterioloji analizlər: İldə ən azı bir dəfə su nümunəsi götürülərək laboratoriya şəraitində bakteriya və virus yoxlaması aparılmalıdır.
Kimyəvi analizlər: Xlor, nitrat, ağır metallar və digər kimyəvi çirkləndiricilərin səviyyəsi yoxlanılmalıdır.
Qoxu və rəng dəyişiklikləri: Suda qeyri-adi qoxu və ya rəng dəyişikliyi müşahidə olunarsa, dərhal analiz edilməli və lazım gələrsə, təmizlənmə prosesi təkrar aparılmalıdır.